Загадката на Sofia24.bg е свързана с една от най-легендарните личности в

...
Загадката на Sofia24.bg е свързана с една от най-легендарните личности в
Коментари Харесай

Той се ражда с четири зъба в повече, но това не му пречи да се превърне в музикална легенда

Загадката на Sofia24.bg  е обвързвана с една от най-легендарните персони в историята на музиката за всички времена. Гласът му покрива 4 октави. Рожденото му име е Фарук Булсара. Познахте ли го? Става дума за Фреди Меркюри, който е роден на 5 септември 1946 година в Стоун Таун, Занзибар (сега Танзания). Семейството му се реалокира там, с цел да може татко му да продължи кариерата си в английския колониален офис. Израснал е сред Занзибар и Индия, преди да се реалокира в Англия, когато е бил младеж.

Знаете ли, че Фреди е имал 4 зъба допълнително? Зъбите били в задната част на устата му, което предизвиква избутването на предните му зъби напред. Любопитно е, че ой не се е решил да трансформира зъбите си, въпреки че не ги е харесвал, тъй като се е страхувал това да не промени по някакъв метод гласовите му умения. Като юноша той е събирал пощенски марки от Занзибар, Англия, Нова Зеландия и Монако. Албумът му е едно от дребното неща, които фамилията му пази след гибелта му. През 1993 година го получава Британският пощенски музей.Работил е като транспортьор на багаж на летище Хийтроу.

Неговите неповторими вокали и театралното му държание му завоюваха почитатели по целия свят. Фреди Меркюри основава логото на групата Queen с техните астрологични знаци. През 1970 година той законно трансформира името си на Фреди Меркюри по времето, когато е основан Queen. Групата е основана през 1970 година и е една от най-успешните музикални групи на всички времена. Нейни членове са Фреди Меркюри (вокал), Брайън Мей (соло китара, вокали), Джон Дийкън (бас китара) и Роджър Тейлър (барабани, вокали). 

Queen получават изключителна известност във Англия в средата на 70-те години с издаването на албумите Queen II от 1974 година, Sheer Heart Attack от 1974 и A Night at the Opera от 1975, като с това се дава и началото на интернационалния им триумф. Песента им Bohemian Rhapsody остава под номер едно в английските ранглисти в продължение на девет седмици и дава на групата първият шлагер в Топ 10 в " Билборд Хот 100 “. Техният албум от 1977 News of the World съдържа два от най-известните рок ​​химни We Will Rock You и We Are the Champions. 

Фреди обожава Лайза Минели поради метода по който предава музиката си и неспирната й сила.  Фреди Меркюри разкрива, че е болен от СПИН единствено ден преди да почине. Той умира от пневмония и затруднения, провокирани от СПИН на 24 ноември 1991 г. на 45 години в Лондон.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР